Winkel van Sinkel: Utrechtse club wordt studieplek

 29/10/2019

Het is even wennen voor Utrechtse studenten: club Winkel van Sinkel heeft zichzelf omgetoverd tot studieplek. Overdag, welteverstaan. In de late uurtjes blijft de club wel zijn functie behouden. Deze week opent de club haar deuren voor studenten die behoeften hebben aan een studieplek, omdat de bibliotheek vaak overvol is.

Op de eerste verdieping van het pand zijn stille ruimtes om te studeren, in de overlegruimte staat muziek op. Het enige herkenbare is de bar, waar je ook nu een drankje kan bestellen. Al zal dat niet hetzelfde drankje zijn als op een stapavond.

Perfecte leerplek

In de Winkel van Sinkel zijn deze week 130 tafeltjes voor studenten van 08.00 uur tot aan middernacht. Een initiatief van onder andere Carmen Reissig, die vertelt dat nachtclubs meer dan de helft van de tijd leeg zijn. “Dus waarom maken we daar niet een perfecte leerplek van voor studenten?”


In totaal zijn er drie stilteruimtes, een overlegruimte met muziek en een speelruimte. “in die laartste kun je je hoofd even leeg maken”, vertelt Reissig. Studenten hebben de mogelijkheid om daar bijvoorbeeld gebruik te maken van de pingpongtafel of Mario Kart te spelen.

Meningen verdeeld

De meningen zijn verdeeld over studieplek Winkel van Sinkel. Student verpleegkunde Meyke Wolbert is in ieder geval enthousiast. “Ik zit liever hier dan in de bibliotheek. Ik heb geen moeite met een ruis op de achtergrond tijdens het leren. Ik kan me niet goed concentreren als het muisstil is.”

Student Bram Vossen wil juist wél dat het helemaal stil is. “Het was niet rustig in de stilteruimte, ik hoorde het geluid nog van de speelruimte hiernaast.” Volgende keer is hij daarom ook weer thuis te vinden, waar hij normaal gesproken altijd studeert.

Het hele artikel is hier te lezen.

 

 

Bron: Kamerverhuur Leiden, RTV Utrecht

Gerelateerd nieuws

Samenwonende studenten tóch geen huishouden

Lees dit bericht

Studentenhuisfeest in Utrecht, maar dan via livestream

Lees dit bericht

Skypen met eenzame doven en slechthorenden: Utrechtse studenten doen het

Lees dit bericht