Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht verlengen thuisonderwijs

 02/04/2020

De Hogeschool Utrecht (HU) en Universiteit Utrecht (UU) verlengen het thuisonderwijs tot 1 juni. Op deze manier creëert het duidelijkheid voor studenten. Het kabinet besloot onlangs samenscholing en evenementen te verbieden tot 1 juni, om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Dat schrijft het DUIC.

De HU en UU zijn niet de enige scholen in het hoger en universitair onderwijs met deze maatregel. Vrijwel iedere instelling, verspreid over heel Nederland, geeft studenten en medewerkers duidelijkheid door fysiek onderwijs tot 1 juni op te schorten. Sommige onderwijsinstellingen hebben zelfs al aangekondigd dit schooljaar helemaal geen onderwijs op locatie meer aan te bieden.

“Studenten en docenten weten niet waar ze zich voor de periode na 6 april op moeten voorbereiden. Wij hebben daarom besloten om ook na 6 april door te gaan met online onderwijs”, schrijft de HU in een mail aan haar studenten. Ook de UU geeft aan zich bewust te zijn van de ingrijpende maatregelen. “Het is zoeken naar de juiste balans tussen duidelijkheid verschaffen en mogelijkheden openhouden.”

Hogeschool Utrecht

De HU heeft intussen ook besloten het bindend studieadvies (BSA) uit te tellen tot het tweede studiejaar. Zo komt er geen extra druk op studenten. Studenten die vorig studiejaar een opgeschort BSA kregen, krijgen nu een negatief advies zonder afwijzing, omdat maar één keer een opschorting van het BSA kan worden gegeven. Ook die studenten kunnen hun opleiding volgend schooljaar gewoon vervolgen.

Universiteit Utrecht

De UU houdt, in tegenstelling tot andere universitaire instellingen, de mogelijkheid op fysiek onderwijs na 1 juni nog wel open. De universiteit bekijkt ook of promoties, oraties en afscheidscolleges die na 28 april zouden plaatsvinden in digitale vorm gehouden kunnen worden.

Gerelateerd nieuws

Universiteit Utrecht wil investeren in Kunstmatige Intelligentie

Lees dit bericht

Samenwonende studenten tóch geen huishouden

Lees dit bericht

Studentenverenigingen Utrecht zetten zich in voor stamceldonatie

Lees dit bericht