Studentenhuisfeest in Utrecht, maar dan via livestream

 27/05/2020

Op zaterdagavond 30 mei organiseert studentencomplex IBB een live huisfeest, waar via een livestream naar gekeken en geluisterd kan worden. De huisfeesten die normaal gesproken plaatsvinden, kunnen uiteraard niet doorgaan vanwege het coronavirus. De livestream duurt zaterdag zes uur lang, met zes verschillende DJ’s.

Studentenstad Utrecht deed met recht zijn naam eer aan voor de coronacrisis: elke week waren er meerdere huisfeesten te vinden onder de studenten. Gemiddeld trok een huisfeest zo’n 200 feestende studenten. Voornamelijk de huiselijke sfeer zorgde voor de populariteit van de huisfeesten, ten opzichte van een avondje uit naar een discotheek.

Uitbundige stream

De huisfeesten van IBB 109-1 zijn vooral populair, zo stelt Utrecht Nieuws. Uitbundige versieringen, veel DJ’s en goede verlichting en geluid dragen hieraan bij. Een initiatief van DJ-duo De Mandeman zorgt er nu voor dat er een livestream beschikbaar wordt gesteld, waardoor je vanuit je eigen huiskamer kunt feesten. Zes uur lang, zes verschillende DJ’s. Zaterdagavond om 18.00 uur gaat de livestream van start, om 00.00 uur eindigt de set. “Op deze manier kunnen de studenten de huisfeesten weer in huis halen”, stelt het duo. IBB belooft een ‘uitbundige stream inclusief lichten die worden geprogrammeerd tot lichtshow, én verschillende muzieksoorten’.

Facebook

Een aantal genres zijn al prijsgegeven, in de voorbereidingen op het huisfeest. Zo kunnen studenten luisteren naar Disco, Zomerse House, funky techhouse, techhouse en reguliere techno. De livestream kun je live volgen via Facebook, op de pagina van DeMandemandj. Bij groot succes volgen er mogelijk meerdere edities van dit alternatieve huisfeest. “Het leuke hieraan is dat niet alleen de grote organisaties van festivals dit kunnen organiseren, maar ook de studenten dit kunnen waarmaken”, besluit het tweetal.

Gerelateerd nieuws

Oud-Utrechtse professor laat meer dan miljoen euro na aan studenten in nood

Lees dit bericht

Marcel van Hooijdonk ziet trend: ‘Thuisstudeerders hebben behoeften aan sociaal contact’

Lees dit bericht

Hackende Utrechtse student opgepakt

Lees dit bericht