Goud voor Utrechtse student op kampioenschap Skills Heroes

 11/03/2020

De Haarlemse student Jeffrey Abdoelmadjied heeft op het nationaal kampioenschap Skills Heroes een gouden medaille weten te behalen. Deze ontving de MBO Utrecht-student voor medewerker evenementenorganisatie/marketing en communicatie. Vrijdagavond ontving Jeffrey zijn prijs, na een driedaagse finale in het WTC in Leeuwarden.

“Toen ik het podium op werd geroepen, schrok ik best wel, want ik had echt hele goede concurrentie. Iedereen keek vanuit een ander perspectief en elke kandidaat had sterke punten, die goed naar voren kwamen. Het werd nog spannender toen we allemaal elkaars presentaties zagen”, vertelt Jeffrey.

Trots

Studententeam MBO Utrecht vertrok afgelopen dinsdag al naar Leeuwarden, onder leiding van teamleider Charlotte. Naast Jeffrey namen nog eens vier studenten deel van MBO Utrecht, alleen wisten zij geen medaille te bemachtigen. “Waar ik het meest trots op ben, is natuurlijk de inzet van de studenten, maar ook de verbondenheid met elkaar”, begint teamleider Charlotte. “Ze waren vanaf het begin gelijk een team en sleepten elkaar er op moeilijke momenten doorheen. Jeffrey’s harde werk werd bekroond met een gouden medaille, maar de andere studenten zijn ook echte talenten in hun vakgebied. Zij hebben alle reden om super trots op zichzelf te zijn.”

Uiteenlopende opdrachten

De finale bestond uit een aantal uiteenlopende opdrachten. Docente Renske Baten, zij geeft les aan Jeffrey, wist al van de talenten van haar student. Desondanks was ze niet minder enthousiast toen Jeffrey de gouden medaille kreeg uitgereikt. “We dachten van tevoren dat het kon vriezen of dooien. Delen uit zijn concept waren best uitgesproken, het is dan maar net de vraag hoe de jury dat waardeert. Het week ook best af van wat alle andere, uitsluitend vrouwelijke kandidaten lieten zien. Het was behoorlijk mannelijk. Kennelijk staat de jury zeer achter zijn interpretatie van de opdracht.”

Het hele artikel is hier te lezen.

Gerelateerd nieuws

Utrecht wil spookstudenten tegengaan

Lees dit bericht

Universiteit Utrecht draagt bij aan schone reizen

Lees dit bericht

Winkel van Sinkel: Utrechtse club wordt studieplek

Lees dit bericht